Om Julie Søgaard

Julie Søgaard om

Interesse- og stofområde

Klima, energi, natur, friluftsliv, miljø og naturvidenskab/teknik.

Uddannelse

Cand. scient i Geografi og Journalistik fra Roskilde Universitet.

Erfaring

Journalistik

Tidligere vært og tilrettelægger på P1-programmet Klima og Miljø.
Radio- og tv-journalist på Deadline, Orientering, TV Avisen, Radioavisen, 21 Søndag, P4 Nordjylland, P1 Morgen, Videnskabens Verden m.fl.
Hun skriver løbende artikler til magasiner inden for klima, energi, natur og forskning.

Kommunikation

Over 4 års erfaring som kommunikationsleder i BioRefining Alliance. Gennem foreningens hjemmeside og nyhedsbrev, via PR- og pressearbejde samt som oplægsholder og debattør var Julie Søgaard fra 2012 med til at etablere og synliggøre en nystartet interesseorganisation og dens arbejde med at fremme bæredygtige biobrændstoffer og andre biobaserede produkter blandt medier, politikere, organisationer og andre relevante aktører.
Siden oktober 2016 har hun været fast tilknyttet som kommunikationskonsulent for Den Danske Naturfond

Ordstyrer

Julie Søgaard er jævnligt ordstyrer/moderator og facilitator på konferencer, debatter og workshops om blandt andet natur, klima, miljø, energi, naturvidenskab/teknik og byggeri. Se liste over udvalgte arrangementer. 

Oplægsholder og debattør

Julie Søgaard har holdt flere oplæg og deltaget i debatter om emner som avanceret bioøkonomi, grøn transport samt klima- og miljøjournalistik.

Aktuelle tillidsposter

Formand for Foreningen af Energi- og Miljøjournalister
Kasserer og pressekontakt for Astronomisk Selskab, hvor Julie Søgaard også er stifter og bestyrer af Kosmosklubben – astronomi for børn

Læs mere på linkedin-profil
og profil på Find-freelancer.dk