Julie Søgaard om

Titel

Selvstændig journalist, kommunikatør og ordstyrer

Stofområde

Natur, klima, energi, friluftsliv, miljø og naturvidenskab.

Uddannelse

Cand. scient i Geografi og Journalistik fra Roskilde Universitet.

Erfaring

Journalistik

Som selvstændig journalist skriver hun løbende artikler, redigerer magasiner og laver radio/podcast inden for blandt andet klima, energi, natur, iværksætteri og forskning.
Tidligere redaktør på erhvervsmediet CleantechWatch.
Tidligere vært og tilrettelægger på P1-programmet Klima og Miljø.
Tidligere radio- og tv-journalist på Deadline, Orientering, TV Avisen, Radioavisen, 21 Søndag, P4 Nordjylland, P1 Morgen, Videnskabens Verden m.fl.

Kommunikation

Som selvstændig kommunikatør hjælper Julie Søgaard kunder løbende med konkrete kommunikations- og presseopgaver eller er fast tilknyttet som kommunikationskonsulent i en kortere eller længere periode.

Siden juli 2022 har hun været tilknyttet Dansk Center for Energilagring som kommunikationskonsulent ved siden af sine øvrige opgaver som selvstændig.

I foråret 2022 hjalp hun den nyetablerede Klimaskovfonden med kommunikation og presse om især fondens første projekter.

Fra oktober 2016 til juli 2019 var hun ved siden af sine øvrige opgaver som selvstændig fast tilknyttet som kommunikationskonsulent for Den Danske Naturfond, hvor hun primært varetog opgaver inden for PR og presse og var med til at øge synligheden og kendskabsgraden for den dengang nystiftede fond.

Hun har desuden over 4 års erfaring som kommunikationsleder i BioRefining Alliance, der siden er blevet en del af Dansk Miljøteknologi. Gennem foreningens hjemmeside og nyhedsbrev, via PR- og pressearbejde samt som oplægsholder og debattør var Julie Søgaard fra 2012 med til at etablere og synliggøre en nystartet interesseorganisation og dens arbejde med at fremme bæredygtige biobrændstoffer og andre produkter baseret på restbiomasse blandt medier, politikere, organisationer og andre relevante aktører.

Ordstyrer

Julie Søgaard er jævnligt ordstyrer/moderator og facilitator på konferencer, debatter og workshops om blandt andet natur, klima, miljø, energi, naturvidenskab/teknik og byggeri. Se liste over udvalgte arrangementer

Oplægsholder og debattør

Julie Søgaard har holdt flere oplæg og deltaget i debatter om emner som avanceret bioøkonomi, grøn transport samt klima- og miljøjournalistik.

Læs mere på linkedin-profil