Om Julie Søgaard

Julie Søgaard om

Titel

Redaktør på CleantechWatch

Stofområde

Ressourcer, genanvendelse, klima, vand og miljø.

Uddannelse

Cand. scient i Geografi og Journalistik fra Roskilde Universitet.

Erfaring

Journalistik

Er i dag redaktør på CleantechWatch.
Tidligere vært og tilrettelægger på P1-programmet Klima og Miljø.
Tidligere radio- og tv-journalist på Deadline, Orientering, TV Avisen, Radioavisen, 21 Søndag, P4 Nordjylland, P1 Morgen, Videnskabens Verden m.fl.
Skrev som selvstændig journalist løbende artikler til magasiner inden for klima, energi, natur og forskning.

Kommunikation

Fra oktober 2016 til juli 2019 var Julie Søgaard fast tilknyttet som kommunikationskonsulent for Den Danske Naturfond, hvor hun primært varetog opgaver inden for PR og presse og var med til at øge synligheden og kendskabsgraden for den dengang nystiftede fond.

Hun har desuden over 4 års erfaring som kommunikationsleder i BioRefining Alliance. Gennem foreningens hjemmeside og nyhedsbrev, via PR- og pressearbejde samt som oplægsholder og debattør var Julie Søgaard fra 2012 med til at etablere og synliggøre en nystartet interesseorganisation og dens arbejde med at fremme bæredygtige biobrændstoffer og andre biobaserede produkter blandt medier, politikere, organisationer og andre relevante aktører.

Ordstyrer

Julie Søgaard er jævnligt ordstyrer/moderator og facilitator på konferencer, debatter og workshops om blandt andet natur, klima, miljø, energi, naturvidenskab/teknik og byggeri. Se liste over udvalgte arrangementer. 

Oplægsholder og debattør

Julie Søgaard har holdt flere oplæg og deltaget i debatter om emner som avanceret bioøkonomi, grøn transport samt klima- og miljøjournalistik.

Aktuelle tillidsposter

Formand for Foreningen af Energi- og Miljøjournalister
Kasserer og pressekontakt for Astronomisk Selskab, hvor Julie Søgaard også er stifter og bestyrer af Kosmosklubben – astronomi for børn

Læs mere på linkedin-profil