Mit første år som selvstændig

Julie Søgaard | Grøn journalist, kommunikatør og moderator

Det er nu et år siden, jeg efter en årrække som lønmodtager sprang ud som selvstændig. Det har været et sjovt og begivenhedsrigt år, hvor jeg fortsat har haft mulighed for at dyrke mit stofområde og udfolde mig inden for både journalistik, kommunikation og events. Så jeg har absolut mod på at fortsætte.

Events

Særligt inden for events har jeg været vidt omkring. Hermed et udpluk:

Julie Søgaard skolestue Naturmødet 2016

Skolestue for landspolitikere på Naturmødet 2016

I maj 2016 var jeg i tre dage moderator på Learn-scenen på det nystiftede Naturmødet.

Naturmødet Julie Søgaard

Planlægningsmøde mellem Naturmødet og moderatorer

Den 18.-20. maj 2017 indtager jeg atter denne scene i Hirtshals på verdens første folkemøde om natur.

I juni 2016 var jeg ordstyrer under Folkemødet. Det er jeg også i år – og i skrivende stund kan man stadig nå at booke mig som ordstyrer og eventplanlægger.

Wilhjelm16_1

Wilhjelmkonferencen 2016

I november 2016 var jeg ligesom i 2015 ordstyrer på Wilhjelmkonferencen, der hvert år tager fat på forskellige emner inden for natur og biodiversitet.

32607814515_1cd7923f63_o

Climate-KIC Nordic Partner Day 2017

I 2017 har jeg allerede været planlægger og moderator på Climate-KIC Nordic Partner Day, ordstyrer på debat om dyreforsøg under Århundredets Festival samt jury-facilitator under de fem regionale semifinaler for Unge Forskere og inden længe under finalen i Forum, København.

Se mere om disse og andre arrangementer under Moderator, facilitator og planlægger.

Kommunikation og PR

Frem til årsskiftet arbejdede jeg stadig deltid for BioRefining Alliance og løser fortsat løbende opgaver for foreningen.

bøtø1

Bøtø Plantage. Foto: Erik Thorsen

I april 2016 begyndte jeg at lave presse- og kommunikationsopgaver for Den Danske Naturfond. Fra oktober 2016 har jeg været fast tilknyttet som kommunikationskonsulent. I denne periode har Naturfonden offentliggjort egne eller støttede projekter, som alle har fået en meget flot pressedækning. Her kan nævnes Mandø, Rewilding i Mols Bjerge, lokale naturprojekter og senest opkøbet af Bøtø Plantage.

Journalistik

Endelig har jeg det seneste år leveret artikler til både etablerede og nye specialmagasiner inden for blandt andet klima, energi og natur. Det vil jeg fortsætte med – og har lige nu flere historier på vej.